2014-01-24 18:03:46• hírek • Kocsis Zoltán

A francia kultúra támogatásáról tárgyalt Coica

A francia kultúra népszerűsítéséhez ígért támogatást pénteken Dorel Coica. Szatmárnémeti polgármestere ugyanis a Kolozsvári Francia Intézet képviselőit látta vendégül január 24-én.

Benoi Benouset, az intézet igazgatója, Vincent Henry nyelvi és oktatási együttműködésért felelős attasé, valamint Mihaela Pop, az intézet munkatársa pénteken munkalátogatást tettek Szatmárnémetiben, minek keretein belül megbeszélést folytattak a polgármesterrel. Látogatásuk célja a francia kultúra népszerűsítése, ennek érdekében pedig az önkormányzat segítségét kérték különböző kiállítások, filmfesztiválok, irodalmi rendezvények megszervezésében.

A tárgyalások során megegyezés született arról, hogy a világ 23 országával és Románia 20 városával egy időben május 2-11. között Szatmárnémetiben is megszervezik a „Les tres courts metrages" elnevezésű rövidfilm-fesztivált. Ez lesz a francia kulturális programok nyitómozzanata.

A megbeszélés során Coica támogatásáról biztosította vendégeit a francia kulturális és gazdasági kapcsolatok bővítése terén. Magyarán: szívesen látna Szatmárnémetiben minden egyes francia befektetőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: